Monday, December 31

Hari akhir 2012 ada cerita :)



hari ni ziqah ada benda nak cerita ohsemm!
now kawan ziqah kat fb ni---> Haziqah<--- da 3081
korang nak add ,add la or sub saja nak kenal2 ngn korang
 ziqah bukan seorang yg batak HOT!
ramai cakap ziqah batak hot tapi tak jadi hot !
sumpah terasa dihina ! btw buat pengetahuan korang yg ckp ziqah
batak hot tu dia kena tahu.. yg ziqah bukan batak hot...
ziqah lari dari segala hot itu.. bila ada kakak 3 yg femes mcm nk kenal ziqah..
ziqah lari dri akak tuhh ... tapi ziqah layan sikit la... takut dorang pk ziqah ..
sombong...chat la ngn ziqah.. terlayan punya... cuma ziqah x layan org
mcm gedik,gere3, muka gangster,menakutkan,tak ada profile...
that kadng2 kwn ziqah pon kata ziqah femes+hot but ziqah kata" xdelah
aku biasa jee... kalau aku hot dah lama aku lupakan korang dengan kawan sekolah menegah aku...
kalau aku hot mesti aku rapat ngn budak3 lawa +hensem+ohsem!+comel+femes tawww...!!
but sumpah la! aku tak memilih kawan tak kesah korang hodoh+tak lawa+buruk+sakit+taksempurana
aku masih sudi berkawan dengan korang sebab korang ada akal + minda...." kadang2 ada org buruk2 kan ziqah that kadang smpi nngis la jugakan! tak tahu nak ngadu kat sapa ngadu la kat diana dengan cikgu kim
dorang dua ni memang ohsem! dorang dua pernah dengar aku nngis haha lawak siyh!  thnk you dengar haha... btw aku mls la  nk pk pasal Batak hot ni btw aku harap tahun depan tak ada ayat Batak Hot atau pekara  yg tak baik *ini pun azam taw!* btw Happy new year ! semua! thanks sbb sudi baca! love you! assalam..



Thursday, December 27

Menjelang 2013



Tahun 2013 akan tiba ...mesti korang semua ada azam baru kan,kan?
sama lah mcm CH  tapi tak tahu la menjadi ke tak...?
takut tak,takut tak?... kalau jwapan korang TAKUT
CH nasihat kan tak payah la takut sebab watpe nak takut kalau korang
nak sngat azam tu so kena berani okeyh? jom menjerit TAK TAKUT!!!
ok3 bagus inilah dinamakan semangat okeyh3! CH azam banyak sangat tahun depan
nak CH senarai kan tak tapi 1,2,3 je la yerr.. blablaa... kalau dah bca jangan tanya CH kenapa3..


  • nak belajar betul-2 nak buat family bangga
  • nak menjadi lebih baik dari tahun 2012
  • nak crush yg baik *awak3 yg baca cakap uwek!! kuat2 haha*
okeyh la.... bagi korang yg ada  azam baru meyh3 laa... share dengan CH  ,CH sentiasa ingin mendengar azam baru korang kalau sudi komen kat bawah ni... jangan lupa tekan button like... ok la tuje CH nak cakap...

Wednesday, December 26

Happy Birthday Kawan !


tengok je taw diana..


Hello!hello! haha hari ni aku beli buku harganya RM73.30  mahal tak3! aku beli baju sukan sbb akunya bju sukan yg masa aku beli kat sekolah tu dah buruk+kotor lgipun saiz dia XL geram aku bila aku pki baju tuh aku suka sorokkan tgn aku dlm baju then aku cakap kat kawan2 n cikgu aku pon turut dgr  "weih aku xde tangan huuu"  then cikgu aku kata "haha sengal ! size apa tuh 
 aku kata "XL cikgu *sambil wat muka cute* " pastu cikgu aku suruh beli lagi satu saiz S hampeh2 aku  terkejut! cikgu aku ni... aku kata" badan saya size S cikgu kata  oh!tidak mungkin size saya L la cikgu kalau S macam diana keding je" *kesian diana* then diana pijak kasut aku... okeyh smbung tdi   mmg mahalkan harganya..  tpi ingt nak beli seluar adidas ada cop sekolah malangnya dah habis sobs.sobs. lepas je tuh aku p kedai nak beli air mak aku bgi RM10 suh beli air ke apa2 untuk aku n kawan aku then kawan aku beli air dutch lady choclate ,biskut tiger dan aku dutch lady strawbery,oreo balik umah lepak ngn kwn smbil mkn tetibe purut aku pedih sakit perut dan mengakibatkan kena muntah *bukan cirit birit*
nasib baik , tahu tak aku benci muntah2 skitkan tekak aku...teruwekk..uwekk... mcm org mngadung jee... menyesal beli air tuh :'(  skit sngd2 tok leyh barin ,tidur semua xleyh kena duk mencangkung baru hilang... lama2 da muntah2 tuh mk kita bgi ubat cina 2 jam x baik then makan ubat kak kita baru rasa kelegaan ini :*
pastu dah baik tuh kita mkn durian tempat keja mak bgi  then kena la pening kepala *pening2* then baju da bau muntah seluar pon sama malas nak tukar then kita ckp ngn mak kita-2 pening kepala :'(  ibu kata makan panadol  pstu dh penat capai la bantal n tidur 15 min pastu baik... alhamdulilah :'( sedih kena mcm ni time befduy kwn yg terbaik bgi kita.. sedih sngd2! btw malam ni aku dah baik so happy birthday  dyana! anybody want to wish her... sila lah komen di kotak komen ...mesti dia baca ...

Sunday, December 23

Tahun Baru Azam Baru (2013)


tahun depan aku dah form2 sekejap je kan ... tahun ni hampeh je..
macam-2 masalah menimpa ... korang tahu tak masa nak dekat akhir tahun  aku nak habis sekolah aku sedih sikit je... *tak sedih langsung*.. sebab aku dah  tak sanggup nak menimpa pelbagai jenis masalah yg aku hadapi satu persatu setiap malam aku tido kat bilik mesti aku nngis smpi la cuti satu minggu baru la redha hati ni nak lupakan semua pekara yg berlalu... setiap kali aku sedih mesti aku kata lupakan je larh semua tuh maybe tahun depan akan jadi lebih baik kalau aku lupakan semua pekara buruk yg pernah berlaku terhadap diri hamba ini *eceh-eceh :3*  memang sukar sejak kepeergian mereka... sedihnya ... tak pelha...
azam aku tahun depan nak solat cukup 5 waktu ,mendapat cikgu yg lebih baik dari cikgu-2 yg pernah faham perasaan aku,berjumpa dengan orang yg aku ingini, belajar sungguh-2,rajin kan diri pergi ngaji dan tuisyen ,dan doa yg cikgu2 hrp aku berjaya menjadi seorng muslimah yg baik dan mendapat cinta yg betul2 sejati  dan kawan aku nak sngt azam aku thun depan  aku sentiasa senyum walaupun dalam keperitan dn sengsara 
I'm promise I can do it... so simple kan so aku kena la yakinkan diri yg aku boleh huhu..
okeyh larh tuje  ngee...hehe..

Sunday, December 9

Contest Cute Picture by storyofheartt

jom join segmen ni bila kita baca tajuk pon da menarik apatah lagi hadiah dia kan,kan?
apa kata kita join just klik jer banner kat atas tu untuk mengetahui lebih lanjut .

-no edit-
ni gambar anak buah aku dengan kak aku .. 
ini first time aku jumpa budak ni...
first time jumpa dia sumpah macam anak orang putih...
aku tak tipu ini lah gambar yg tercute bagi aku la... 
yg masih aku simpan ...maaf keyh kalau bagi korang gmbar ni tak secute mana ...


saya tag : Hazwanie dan cahaya

Saturday, December 8

Tahun Ini Berbanding Tahun Depan ^_^

toady tersangt2 la boring duduk rumah  makan ,tidur,tweet,facebook dengan layan blog
hari 2 benda yg sama tapi hari ni ... malas nak jawap phone dengan sms rasa macam  nak tenangkan fikiran jerp,andai ada yg  senang aku percayai dan sudi dengar apa yg aku rasa sebenar kan bagus... tak apa la tahun depan aku harap tahun depan ada bnyk kawan baru dan ramai yg sudi  dengr dan aku prcayai amin3... 
makin lama aku tengok beg baru kakak  aku beli makin semangat aku rindu sekolah....
aku rindu semua kawan-2 weyh aku rindu korang laa... aku harap sangat tahun depan ramai kawan baru..
mula2 rasa tak rindu tiba-2 rindu pula ...nak belajar  dan  kerja sekolah.Aku harap korang baik-2 dan sihat-2 datang sekolah 2/1/2012 ni tinggal lagi 3 minggu 2 hari je... aku sentiasa tunggu mungkin hari pertama aku datang sekolah mesti  seronok,gembira,hyper,berani dan datang awal hehe..doakan tau...tahun ni aku nak belajar betul-2 aku nak naik kelas A heww... doakan erkk... sebab ibubapa  dan adik-beradik aku nak aku masuk sekolah teknik sebab mereka nak aku habis belajar cepat dan maklum lah aku anak bongsu... hehe..
aku harap tahun depan guru kelas dan guru yang mengajar kelas aku semua baik2 dan rapat dengan aku termasuk anak murid 2B yang lain juga... baiklah ini jer cerita aku....  terima kasih kerana sudi membaca entry aku yang tak seberapa ni jangan lupa like dan komen .Terima Kasih Jasa Mu Dikenang.

Wednesday, December 5

Hari Aku..


hari ni hari gembira aku sebab aku ni dapat keputusan teruk tapi tak ada lah teruk mana 
alhamdulilah lah jugak ,aku budak kelas 1 b tahun  aku da form2 sekejap je... tadi takut  sngd turun kelas
aku p sekolah tadi nak pergi tengok keputusan kelas alhamdulilah tahun depan aku tetap B weyh!
sumpah gembira alhamdulilah 
LEPAS TU AKU UPDATE STATUS RAMAI GILA KOMEN  TENGOK BAWAH NI:

da baca dari akhir smpi bawakan ni sumpah happy gila bukan ni je aku dapat masa akhir sekolah cikgu aku bm pon inform aku dapat b4 dah nk lepas band 5 alhamdulilah terima kasih ya allah. :) happynya...
sila komen pendapat anda,dan tekan 1 like dibawah terima kasih :)

Tuesday, November 20

Kawan Aku ..


Hari ni akunak cerita pasal kawan aku yg comel ni ... 
tengok gambar kat bawa ni..gambar aku n dia...
comel kan dia...sebelah kiri... dia selalu dengar citer aku smpi aku nngis2 sejak kak syahirah x lyn aku...
nevermind la! aku tak cerita sepenuhnya dekat dia... dia selalu beri aku semangat thanks keh.. aku suka tengok dia senyum coz ada lengsung pipit yg comel haha...tapi kadang2 dia over taww... haha...sama macam aku haha... bila kita orang ngajuk x smpi 10 min haha...kadang2 bila aku ingat balik rasa nak gelak je... 
sebab selalunya dia yg pujuk aku...dalam diam kitaorang gaduh dia tak tahu pulak aku gelak..
maklum la aku kan suka ketawa dan gelak walaupun dalam kesedihan dan kemarahan....
kadang2 aku nangis pun aku gelak tak caya tnya diana tgk gmbr bawa ni haha sweet kan??
 haha tergelak aku tengok budak laki paksa cikgu kim amik bunga tuh supaya buat aku ketaw... sayang korang muah! hehehe...kenangan2... keh dia ni baik dia kawan aku kata dia x nk berpisah ngn aku sumpah aku pun x nk pisah dengan kau... aku sedih dengar kau cakap macam u bagai sedih gila... thu diana mimpi dia dgn adilah jumpa teacher dtg sekolah dan teacher bgi hadiah tu kat dorang dua :') lepastu dia kata teacher cari saya  dan diana pun lari cari saya dia kata teacher pakai baju biru ... lepas diana jumpa saya saya cakap saya tak percaya dan diana jatuh katil haahaha... kan bagus mimpi itu kenyataan ....dia kata sebelum tidur  dia da baca doa tidur dan ayat kursi dah tetap mimpi rasa nak nngis pon ada..... saya harap teacher doakan saya dan diana kekal menjadi rakan....
macam ni  sweet kan korang... bagi korang yg baca pon tolong doakan yer saya tetap dengan diana :'(..


Monday, October 22

Surah Watini Perangsang Hatiku


Hari ni aku rasa aku rindu someone yg pling aku rapat dulu bila tolong dia nk tolong...
bila minta nasihat dia bagi...pastu suka wat aku gelak kejap2... suka  perli aku...suka kenakan aku...suka cerita benda yg boleh merangsang kan fikiran ku... suka wat aku  asik tensyen  pdahal benda tuh sedih subahanAllah dorang memang baik... aku nak cerita pasal dorang la ni dorang ade 3 taw... keh... 1 perempuan 2 lelaki heww.. nak tahu tak cam ner citer dia yg sebenar nya tpi dorng 3 ni cikgu keyh haha...

meyh aku cerita macam mana aku boleh mengenali dorang mula2 aku berkomunikasi di fb dengan cikgu farez dorng hanya ckg praktikal lupa nk githu  k sambung pastu ckgu farez ni kenal aku n diana la kwan aku forever kat facebook jadi ckg farez ni nk kenal sngd aku n kawan aku dia thu aku kelas mana cume x knal dew suatu hari tu aku skiti ngn dak diana kjp2 gduh ngn aku ...gduh mnja pstu alih2 ckgu farez da lalu aku jerit cikgu tgk!! dia ni  sidiana yg selalu main komen2 ngn cikgu tu ! haha... pstu dia bantai n cubit aku *manja je tu* pastu   cikgu x bapa kenal sbb ckgu nk cpt heww... pstu  aku gi stu kem ni semua ckgu praktik ikut... masa masuk dalam air aktivit la kena tutup mata apa semua tiba ade akk tu tkut aku hilng kejap2 jerit nama aku sumpah malu gila ! cikgu2 sume kata ziqah da hilang ayuk tu yg dorng jeri pastu ckgu dgr dia kata owh ni ziqah pastu kjp 2 aku jerk kena kcu hua! pstu dri situ aku kenal ckgu komar n dorng kejap2 tegur aku kat sekolah dorng kata hahaha ... haziqah ni kat kem x takut langsung ke gelap2 diam aja... mlu gila kena puji wakakaka... lagi2  kena puji haziqah lgi bgus dri akk form6 penakut haha... lawak3...
pastu aku rpt ngn cikgu komar dorng2 selalu  suh aku stayback kadang2 sebb dia tinggal 2 minggu jerk sedyh! pstu hari2 aku stay back kecuali jumaat ngn khamis x silap aku... dorng wat lawak bodoh dorng tu tpi aku gi situ ngn kaka syahirah la... kak syahirah ni dulu rapat gila2 ngn aku la.... tpi dia da ade adik angkat baru dah lupa aku la tu... pastu kitaorg dua asik gelak jer tetibe ada pangkat aku ngn ckgu komar abng n adik sbb ckgu komar kata muka aku cm adik dia... muka kak syahirah cm kawan dia haha... lawak gila arrr... bila hari terakhir tu yg wat aku sedih  pstu kan yg best tu dia ckp asl dia lalu depan kelas aku aku termenung aduiii cpt slh fhm tol abg aku ni.... aku tgk luar sbb nmpk dia siap buat lwk at aku n aku nk gelak sangat....tu yg aku tgk tu masa hari terakhir dia buat lwk dulu aku suka kat sorng mamat ni... so dia thu keh ... n time tu kan ckg liza masuk lmbt pstu dia masuk dia tanya mana mamat yg aku suka tu pstu dia duduk pstu dia kelip mata kat aku haha... pastu dia tnya macam kat mamat tu ergh! pastu dia dtg kat aku  dia ckp owwhh!! hei haziqah ! pastu  nk kelur bye haziqah! haha sumpah malu aku satu kls nmpk... pstu waktu bi cikgu kim (ckg pratikal)  ,ckgu kim ajak pegi bilik tayang  masa dah tiba 2 baru nk start pastu ckgu stop sebb ade org ketuk pintu  tiba2 tgk ckgu komar nth dorng bisik apa padang aku mcm nk makan ..... nk je aku gigit dorng dua time tu *jangan marah* pstu yg pling aku malu bye haziqah! *terhantuk kepala kat pintu sikit * aku gelak pastu masuk balik* ckp bye adik sweet! *aku dah malu  pandang muka cikgu kim nk hilang malu* cikgu kim gelak aku tido 2 minit haha... *  aku tnya ckgu kim ,apa yg ckgu komar bisik mesti pasal saya pstu ckgu kata nth?  aku kata betul le   tu dia jwp enth makin curiga aku pstu ckgu komarpun jwp nth pstu aku pkse 2 aku tnya ckgu komar dia kata "dik sebenarnya abng ckp kat ckgu kim  jga adik sweet abng ni baik2 n bgi nasihat kat dia" pastu bila aku tnya ckgu kim ckgu kim kata aah...  aku nngis tgh mlm tuh sedih sngd pstu ckgu komar pergi aku rpt ngn lgi sorng ckgu pratik ni  perempuan lak... iaitu ckgu hakim in :)  dia rapat gila ngn aku kot sumpah rindu dia.... sebb dia hari ni aku rindu dia.... dia bgi aku rnti masa pisah sekeping kertas  syg dia... dia  kalau kita bgi something or baik ngn dia or tgh sedih mesti dia peluk kita so sweet ckg ni kan sebb tu aku syg dia! nk thu pe sbb aku rindu dorng tdi aku read al-quran n aku baca surah watini  n last2 tu ada nma ckgu kim so aku rindu dorng semua ... n teringat kat dorng masa aku   baca tu aku nk nngis  tpi aku terpaksa redha dgn kehendak nya... untuk memisahkan aku dengan doravng3 .... dorng semua da nk dapat konvo ,ckgu kim da dapat da say  congratulation to mrs hakimin .... :) k btw cikgu tiga2 ni jangan  lupa nak jenguk2 tuntuah sbb  mungkin lagi 2 tahun setengah korang x jumpa saya lagi kt sekolah tu... sbb sya da nk pinda ...tpi mungkin je taww... haha... ok la ni jeww citer aku...heww... assalammualaikum..

Friday, October 12

Exam is coming! Form2 is coming too... !


Exam is coming!! sumpah gementar final esam lak tu... untuk form1 peksa MT,BI,BM dan SN 
siapa tak gementar dah la menentukan kelas... tkut  gila aku ...kalau masuk kelas bawa ni mak aku selalu cakap kat aku kalau bila tiba nak akhir thun mak aku ckp cm ni"dah last minute baru nak belajar"
mak aku dtng alih2 tgk aku pki earphone haha... sengal tak?? n mak aku terdiam ...
cara nak buat mak aku tak membebel sebb aku akn lebih tension bila orng membebel!!

minta2 ujian kali ni aku dapat yg terbaik! doakan aku belajar sungguh2 sebelum 23/10 please! huhu...
aku gementar nk berpisah dengan budak kelas aku terutama kawan baik aku... yg paling top lelaki  shamsul(top1) budak ni suka wat aku gelak n mcm2 jgn marah ..,aiman(top2)suka wat lawak yg sangadtukar nama org  tpi sngd blue nya otak! ,syahir(top3) suka kacau aku wat kerja dan kadng 2 lawak,eelzaf(top4) suka jadi orng pling gila dlm kelas,nelson(top5)  baiksngd hehe...
perempuan lak hewwwww tak yah la bagitahu emmm nk bagi thu ke tak yah la.... ermmm jap2 nak pk ... okeyh jerla...haha... yg paling top mas(top1) ,diana(top2),ain(top3),intan(top4),izzah(top5),atikah(top6)....
k fine dorang ni mmg baik gila... la... tpi aku syg semua budak kelas 1B aku sebab dorang ni kelakar,baik cuma dorang ni degil dan nakal haha... aku di kecuali kan erkkk haha.. jangan marah...
ramai cakp budak !B ni baik  tpi nakal, comel tapi nakal haha ....hak tuih larh!! aku dengar.... haha
aku kenal kan korang k yg gamabar kat atas tu  ciapa keyh2 
(yg baju kuning belakang sekali belah kiri edber,haikal  belakang haikal azwan,syazly,izammil,shakir,fahmizie yg belakang hitam merah,illieyass,aiman,syaril,nelson alahai kesian nelson ermm.... keyh depan belah kiri  mas,aku,diana,ain cikgu kim yg di kecualikan haha gurau jerk... ,khuldiah ,ayu,izzah,atikah oritee... kita org duduk bergeng taw... haha.. depan belah depan kanan akmal,hairi,syahir,haffizuddin,shamsul,muiz,eelzaf)
gambar ni time hari last cikgu kim ajar kelas kitaorng sngd sedih c'nt happy this time very sad my loving teacher BI  want to go erghh! kenangan2...
doakan kitaorang semua berjaya final exam nii !  dan gud luck untuk korang yg nak exam keyh! XD




Wednesday, October 10

Don't angry be happy..

hari ni aku tak thu napa aku sedih semacam bila aku teringat kn kenangan aku dengn cikgu kim...
da 3bulan x jumpa rinduww gilaa!muka pun da lain  tgk ni.. curik kejap hehe... cikgu oh cikgu perluke cikgu wat cm tu haha,,, apa2 jela ...ziqah dah ubah skap sejk semlm ziqah pun dah lain gila rmi juga yg complain hergh!!haha... don't angry be happy...


nak thu tak napa aku favourite ayt cikgu kim tu... yg pasai cinta2 tu sebab aku tahu cikgu kim nk cpt kawen hee...  tak sangka lak dia marah... btw x pewla...saya pun dah jarang dah bukak twitter dgn fb sebab bnyk lagi kerja yg kena buat n kena jaga ayah skit ... saya just boleh contact cikgu je dgn whatsapp atau line...
tak tahu la napa hari ni ingatan haziqah asik teringat kat cikgu kim jerww...sbnrnya ziqah  cuma check twitter teacher bukannya dia keluar kat  twitter ziqah hehe,,, sbb ziqah rindu  kt teacher hem... tpi cikgu jgn la sombong dengan murid lain klu  cikgu mrh ziqah sekli pun...taww...
ziqah harap  nnti bila ziqah dah besar nak jadi cikgu bi  atau cikgu apa2 macam teacher inshallah boleh.... doakan yer ..ni la yg selalu ziqah harap bila hari2 jumpa cikgu kim masa kat sekolah dulu cuma ziqah x pernah nak cakap sebab ziqah malu sngd...haha... apa2 pun ziqah harap cikgu baca...

Sunday, September 9

My Birthday Is Coming Tommorow..


Besok birthday aku dengan cikgu julia... 
walaupun aku pernah buat cikgu julia skit hati n aku pun penah gak...
sekarang ni aku dgn haty yg tulus  x nak benci sapa-2 lagi... :-D
esok birthday aku.... aku try tnya abng akim thu x esok ada apa abng akim kata hari jadi adik...
ingtkan dah lupa... diana dri tadi sms aku smpi kat fb pun dia cerita psl hadiah aku btw thnks.... aku hrgai hadih mu setelah di beri padaku... akak pulak bagi jam ice watchmula2 mmg la x pelik ngn jam tu bila tgk ada kotak aku tanya akk tol2 lupanya tu jam original ice watch ergh!
  2 cousin yg pling aku rapa fateha dengan yusmaliza diorang bgi aku keychain alahai tomelnya thanks u... 
n aku tak lupa kenangan korang ngn aku dri aku kecik lagi alahai! 
n tak lupa kat cikgu kim aku pk dia tak tahu esok hri apa dia  kata esok hri jadi awak kan? so terpanjat hafal pulak dia... keh terharu kat orng yg ingat birthday  aku...  
hee... Happy birthday to me  and cikgu julia... :)

Wednesday, August 22

Hari Raya ke2 Sedih ;'/


Hari raya ke-2 ni memang sedih jee hati aku sebb ayah masuk wad... tpi tak pe
demi kebaikan ayah... mak ngn adik beradik aku  ingt aku mcm x sayang ayah padahal aku sayang ayah sngd2
sebb masa aku kecik 2 ayah selalu beli kan aku anak ptung dan macam-2 lagi....
btw ayah pun selalu bgi kasih syg antara adik2 sama rata...
aku pling rapat ngn ayah masa kecik-kecik sebab ayah baik........
ni masa ayah tak sakit lagi..
sedara -mara aku jumpa ayah aku dia kata kat mak aku bila ayah aku da blik  sihat sikit dorang nak jaga ayah aku...tpi aku tak nak...aku msih memerlukan kasih syng seorang ayah... abis kitaorng ni macam tunggul la... 
adik beradik aku semua x nk ayah pergi... tdi mak aku  cakap ayah aku pun x mo... alhamdulilah ya allah!
Ika doakan ayah cepat sihat inshallah...


Saturday, August 18

Raya, Ika Minta Maaf!


MALAM RAYA !!
Maka berakhirlah puasa kita kali ini!

Boom!!sana sini memang membosankan huu!
tapi bila tengok lama-2 bunga api tu huuu lawa jee...
jeles-2 !!
tahun ni them unggu !! ko ada?xdekan? haha...
btw selamat hari raya korang maafkan Ikah kalau tekasar bahasa ,tersilap kata maaf kan Ika taw!
Ika marah,perli or apa2 kat korang tanda Ika sayang kat korang!
tahu x time cikgu kim peli Ika ! Ika nangku Ika tak xsuka!
but bila da lama-2 makin sayang pulak kat cikgu kim itu yang menyebabkan Ika nangis!waktu cikgu nk pegi
teacher ampunkan ika maafkan ika i do a fake smile   when u perli ika sbb ika x nk tgk teacher x  gembira!
ampun kan dosa2 ika selama ni teacher sayang teacher teringin nak peluk teacher untuk kali terakhir! 
(now truly  ika nngis )
jadi ika pesan kat  uolss jangan la x suka kat seseorng itu sbb itu akn menyebbkn kita makin syang kat dia :')
when u want to do somethin please thinking positive okeyh!
teacherrr!! nak peluk huuuuu!!
keyh... meyh la lik melaka !!
heeeeeeee....
nangis ika dengar takbir ni!! ya allah!!
diana,mas,atikah,nab,kawan-2 lama n org ika rapat dekat sekolah maaf kan ika tawww!! aku syg korang thu tak! diana-2 aku nk mintak maaf ngn ko kalau aku ade buat ko x suka kat aku... mas mintak maaf au klu tekasar bahasa atikah u ar my friend forever  syg ko! nab x mo gduh2 lagi tau ngn kawan sendiri susah senng sama-2 
akk ira ,akk dilah,abng mirul sori kalau tekasar bahasa yer...maafkan ika taw!syg korang akk ira cori au kalau buat akk skit hati lagi pun da lama x lyn akk sori erk! ,akk dilah selmat hri raya maaf jugak kalau tekasar bhsa masa tweet-3,abang amirul ika harap abang da x merepek lagi hehe...
cikgu kim,farez,komar,zati ,julia ,musfirah,liza and semua cikgu yg mengajar ika sori kalau time belajar ada buat slah ,kasar bahasa ke ampun kan ika  ...ika sayang cikgu-2 semua moree ! lagi2 nama cikgu yg ika sebut ni... cikgu kim mekacih bgi ika rntai tuh syg ticer  itulah kenngn ika dan teacher hehe..,cikgu farez jangn asik nk cocok mata anak murid jer cpt p mintk maa kat anak murid! hehe gurau-2 ,ckg/abng komar harap sih lawak lagi hee n tak lupa org disini... hehe.., cikgu zati  selamat hari raya naafkan saya kalau ada tersilap kata dn kasar bahasa,cikgu mus haha mmg lwk gila argh! tpi diam-2 garang jugak sori erk sebb aritu kelas 1b buat nakal, ckg liza soriiii kalau ada tekasar bahasa,cikgu julia alahai comelnya lotehhh daa awesomee cikgu tetap comel ,jangan jdi grng keh3  ingd jnji cikgu ampau + hadih befduy keh 3  duit raya tu usah la ikah gurau aja... ikhlas ni mintk maaf heeehe.. n cikgu lain-2
akk n semua  ahli keluarga ika maaf un ika yerkkk mana la thu ika selalu wat slhhh hek-2 mmg selalu  ceyh! hehe....
akk alin,atuk yah,nek yah,tuk mak,nek mak esok ika jenguk keh ika nak minta ampun juga kat semua ika rindu akk alin,atuk yah,nek yah,tuk mak,nek mak semoga hidup aman disana ... akak walaupun akk tinggalkan ika masa  ika belom lahir  ika sayang akk akak tetap akk ika :'/ begitu juga atuk yah,nek yah,tuk mak,nek mak.. :/
aku nk face to face la bru rase lega haty ni huuu tak pat jumpe nk wat cm ner kan? tkpe la dpt minta maaf kat sini pon x pe la jnji ika da mintak maaf keh ... 
btw ika sayang korang semuaaaa!! maaf un ika sangad3keh ... nak smbung main boommmm kejap hehe,,,, *bunga api jetuh!*
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITIRI MAAF ZAHIR DAN BATIN *korung semua yg baca n semua sekali!!*

Pic Time Raya .. ni aku sja cmpur ngn bulan ni punya hehe mls nak buat bnyk 2
20/8/2012

         With cousin aku  (Dekat)

 With Cousin Aku Masa Jauh! SEE  aku tinggi ! huuu

 with akak aku kami tahu sama baju dan kasut huu... kami kembar... cuma tudung x sama...

with abang aku theme dia pon unggu sama ngn aku n akk aku... hee...

 u nak ampau ke penampau heehe...

 my cousin with her /my nepheww... yg hijau (zainol) ,yg tegah(kak yus),yg tepi (irfan)
befduy zainol esok awesomeee!! 

Itik kat rumah cousin banyak gila huuu...tkut sngd nk sentuh hee...

Kak yus main bunga api bintg aku punya huu ...curik...curik... ahaaha...


 me with bunga api bintg ..bunga api tu mcm bunga api yg besar tu kan?


    x takut pun sebab bunga api tu x skit so i berani dekat kan kat mulut i heee..


 mintk simpati eceh..cehh..


 habis da  main nya ..main mercun pula ... tpi main stu jerk sebb x berani haha..


Thursday, August 16

Excited | Laugh | Sad | Happy


wowowwoo lagi  berapa hari jer nak raya tak sabarnya! 
sejak-2 nk raya ni ika asyik lupa hari jerk semalam ingtkan hari sabtu ,
hari ni lak ingdkan hari jumaat atottootooo apa da dk ika ni haha...
*cakap dengan diri sendiri*
ni yg buat aku lagi excited ni haha.... tapi sedih gila argh! nak tinggalkan ramdhan :')
aku tak paham sejak akhir-2 ni ramai bagi aku hadiah thnks yg bgi hadiah lepas hari raya,kad raya,
n masa befduy Ika nanty! awat korang bgithu awal-2 kan da x excited dah hee...
btw thanks banyak-2 korang sumpah sayang korunk!
hehe expcially kat cikgu Julia yang sporting gila ni!
hahaha... dah la cita-2 kita sama birthday pon sama perngai pon sama masa cikgu cerita pasal diri cikgu tuh... saya terasa macam diri sya haha .. memang kelakaq! 
tapi Jangan lupa befduy kita dua 10/9 ni wish antara satu sama lain keh....
hadiah pon sama erkkk jangan lupa changing ... duit raya tu just main-2 jerla saya mintak maaf dengan cikgu ikhlas aww ..
bukan makna nak duit raya erkk...tpi cikgu dah bagi nak wat macam mana kan ,kan? heee...
 sayang cikgu more more and more ! la... Cikgu Julia and Cikgu Kimin memang sporting tapi Cikgu Julia terlebih sporting argh huhuhu ...
 semalam sedih gila kamera kena rmpas btw bukan kemahuan aku untk membawanya pergi sekolah tpi kemahuaan akk aku... walaupun korang suka malu kan aku kat depan org  aku tetap sabar mana kawan aku selama ni! dulu baik sekang suka pemburukkan aku...  kau tahu tak aku sampai nangis bila ko cakap mcm tu kat aku seolah-2 ko menghina aku keh.. aku harap aku tak buat macam mana kau buat kat aku  INSHALLAH!
tapi janji aku dapat tuntut balik kamera aku walaupun nama aku ada kat salah laku janji  bukan salah aku yg nk bawa kamera... janji dimata allah aku masih bersih lagi inshallah...tutup kesah ni...
citer kesah  pasal kawan aku semalam dia meruntun kan iwa aku dia punya kamera kena rampas aku pun sama aku menangis sampai nk demam *first time kott* pastu punya la lama nak crik cikgu nak tuntut kamera... alih-2 dapat juga ... tpi x sempat nak mintak maaf kat semua cikgu-2 aku... sbb pk pasal kamera.. masa blik kitaorg dapat balik kamera uh... kawan aku salam aku dia kata"jangan sedih ,syang ko kita dah  hampir 3 tahun berkawan so jgn sedih keh... susah senang sama-2 maafkan aku weih ..aku rasa hidup aku x berguna"
aku " *kesat air mata sambil salam*  maafkan aku kalau skitkan hati ko !"

sumpah sedih time ni... 

tringat hari rabu aritu assik ketawa je p pasar ramdhan sebab abng2 aku punya kawan buat lawak sampai air mata aku keluar keh finee aku baru  tahu abng aku ni leyh tahan kelakar juga... sayang abang...

Happynya! hari rabu ni nak post something untuk cikgu kim ...  yg lama x jumpa tuh! tpi mungkin sampai lambat kot btw cikgu jagan lupa tunggu *If cikgu baca entry saya yang ni*

#RAYA+RAMDHAN=???




Sunday, August 12

Sahabat &makna persahabatan

Credit by:Sakura

Sahabat & Makna Persahabatan

Pagi ini aku cuma ingin berkongsi cerita mengenai Sahabat & Makna Persahabatan
Dalam dunia ini kita tidak punya sesiapa,
Kecuali diri sendiri…..
Tetapi…Dalam kita bersendirian,kita beruntung kerana….
Mempunyai seorang sahabat yang memahami kita.
Sebagaimana kita mengharapakan keiklasan dan kejujuran
Seorang sahabat,begitulah juga dia.
Tetapi kita sering terlupa akan hal itu.
Cuma mengambil kira tentang harapan dan perasaan kita.
Kita rasa dikhianati bila dia tidak menepati janjinya.
Kita tidak memberi dia peluang untuk menerangkan keadaannya.
Bagi kita, itu alasannya untuk menutup kesilapan dan membela diri.
Kita juga pernah membiarkan dia ternanti-nanti kerana kita juga ada janji yg tidak ditepati.
Kita beri beribu alasan memaksa dia terima alasan kita.
Waktu itu, terfikirkah kita perasaannya…..?
Seperti kita, dia juga tahu rasa kecewa…..tetapi kita sering terlupa.
Untungnya mempunyai seorang sahabat yang sentiasa memahami
Yang selalu berada disisi pada waktu kita memerlukannya.
Dia mendengar luahan perasaan kita,segala rasa kecewa dan ketakutan.
Harapan dan impian juga kita luahkan.
Dia memberi jalan sebagai laluan penyelesaian masalah.
Selalunya kita terlalu asyik menceritakan tentang diri kita hingga
Kadang-kadang kita terlupa sahabat kita juga ada cerita yg ingin dikongsi bersama kita.
Pernah kah kita memberi dia peluang untuk
menceritakan tentang rasa bimbangnya,rasa takutnya?
Pernahkah kita menenangkan dia sebagaimana dia pernah menyabarkan kita.
Ikhlaskah kita mendengar tentang kejayaan dan berita gembiranya?
Mampukah kita menjadi sumber kekuatannya sepertimana dia meniup semangat setiap kali kita rasa kecewa dan menyerah kalah?
Dapatkah kita yakinkan dia yg kita boleh dipercayai, kita boleh dijadikan tempat untuk bersandar bila terasa lemah, agar tidak rebah….?
Bolehkah kita menjadi bahu untuk dia bersandar harapan?
Sesekali jadilah sahabat yg mendengar dari yg hanya bercerita…..
Ambillah masa untuk memahami hati dan perasaan sahabat…
Kerana dia juga seorang manusia,
Dia juga ada rasa takut, ada rasa bimbang,sedih dan kecewa.
Dia juga ada kelemahan dan memerlukan seorang sahabat…..
Sebagai kekuatan
Jadilah kita sahabatnya itu….
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yg kita sangkakan.
Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yg ingin diluahkan..
Di sebalik kesenangannya mungkin tersimpan seribu kekalutan…..
Kita tidak tahu….
Tetapi….jika kita cuba jadi sahabat sepertinya, mungkin kita
akan tahu…..
RENUNGILAH…
HARGAILAH SEBUAH PERSAHABATAN KERANA DISEBALIKNYA TERSIMPUL SEGALA-GALANYA
Satu-satunya cara agar kita memperolehi kasih sayang, ialah jangan menuntut agar kita dicintai, tetapi mulailah memberi kasih sayang kepada orang lain tanpa mengharapkan balasan. (Dale Carnagie)
Orang yang menunjukkan kebaikkan kepada anda adalah sahabat yang baik. Dan orang yang menunjukkan kesalahan anda adalah sahabat yang paling baik. (Hukamak)
Sahabat Sejati menurut perspektif Islam (Source :http://nickkamal85.blogspot.com/2009/03/kenalilah-erti-persahabatan.html)
SAHABAT SEJATI
“Sebaik baik sahabat disisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap temannya dan sebaik baik jiran disisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap jirannya” (H.R al-Hakim) 
‘Teman yang paling baik adalah apabila kamu melihat wajahnya, kamu teringat akan Allah, mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak-gerinya teringat mati..’
ALLAH SWT mencipta makhluk di atas muka bumi ini berpasang-pasangan. Begitu juga manusia, tidak akan hidup bersendirian. Kita tidak boleh lari dari berkawan dan menjadi kawan kepada seseorang. Jika ada manusia yang tidak suka berkawan atau melarang orang lain daripada berkawan, dia dianggap ganjil dan tidak memenuhi ciri-ciri sebagai seorang manusia yang normal.
Inilah antara hikmah, kenapa Allah SWT mencipta manusia daripada berbagai bangsa, warna kulit dan bahasa. Firman Allah SWT dalam surah al-Hujurat ayat 13, yang bermaksud:
“Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan berpuak-puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu sama lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang lebih bertakwa. Sesungguhnya Allah maha mengetahui, lagi maha mendalam pengetahuanNya.’
DALAM Islam faktor memilih kawan amat dititikberatkan. Hubungan persahabatan adalah hubungan yang sangat mulia, kerana kawan atau sahabat berperanan dalam membentuk personality individu. Ada kawan yang sanggup bersusah-payah dan berkongsi duka bersama kita, dan tidak kurang juga kawan yang nampak muka semasa senang dan hanya sanggup berkongsi kegembiraan sahaja.
Pendek kata sahabat boleh menentukan corak hidup kita. Justeru, jika salah pilih sahabat kita akan merana dan menerima padahnya. Selari dengan hadith Rasululah saw yang bermaksud: “ Seseorang itu adalah mengikut agama temannya, oleh itu hendaklah seseorang itu meneliti siapa yang menjadi temannya” (H.R Abu Daud). Bak kata pepatah Arab, “ Bersahabat dengan penjual minyak wangi, kita akan menerima percikan wangiannya, manakala bersahabat dengan tukang besi, percikan apinya akan mencarikkan baju kita.”
Apakah ciri-ciri seorang sahabat yang baik? Seorang bijak pandai berpesan kepada anak lelakinya: “Wahai anakku, sekiranya engkau berasa perlu untuk bersahabat dengan seseorang, maka hendaklah engkau memilih orang yang sifatnya seperti berikut:
  • Jika engkau berbakti kepadanya, dia akan melindungi kamu;
  • Jika engkau rapatkan persahabatan dengannya, dia akan membalas balik persahabatan kamu;
  • Jika engkau memerlu pertolongan daripadanya, dia akan membantu kamu;
  • Jika engkau menghulurkan sesuatu kebaikan kepadanya, dia akan menerimanya dengan baik;
  • Jika dia mendapat sesuatu kebajikan (bantuan) daripada kamu, dia akan menghargai atau menyebut kebaikan kamu;
  • Jika dia melihat sesuatu yang tidak baik daripada kamu, dia akan menutupnya;
  • Jika engkau meminta bantuan daripadanya, dia akan mengusahakannya;
  • Jika engkau berdiam diri (kerana malu hendak meminta), dia akan menayakan kesusahan kamu;
  • Jika datang sesuatu bencana menimpa dirimu, dia akan meringankan kesusahan kamu;
  • Jika engkau berkata kepadanya, nescaya dia akan membenarkan kamu;
  • Jika engkau merancangkan sesuatu, nescaya dia akan membantu kamu;
  • Jika kamu berdua berselisih faham, nescaya dia lebih senang mengalah untuk menjaga kepentingan persahabatan.
  • Dia membantumu menunaikan tanggungjawab serta melarang melakukan perkara buruk dan maksiat
  • Dia mendorongmu mencapai kejayaan didunia dan akhirat.
Sebagai remaja yang terlepas daripada pandangan ayah ibu berhati-hatilah jika memilih kawan. Kerana kawan, kita bahagia tetapi kawan juga boleh menjahanamkan kita.
Hati-hatilah atau tinggalkan sahaja sahabat seperti dibawah:
sahabat yang tamak: ia sangat tamak, ia hanya memberi sedikit dan meminta yang banyak, dan ia hanya mementingkan diri sendiri.
sahabat hipokrit: ia menyatakan bersahabat berkenaan dengan hal-hal lampau, atau hal-hal mendatang; ia berusaha mendapatkan simpati dengan kata-kata kosong; dan jika ada kesempatan membantu, ia menyatakan tidak sanggup.
sahabat pengampu: Dia setuju dengan semua yang kamu lakukan tidak kira betul atau salah, yang parahnya dia setuju dengan hal yang tidak berani untuk menjelaskan kebenaran, di hadapanmu ia memuji dirimu, dan di belakangmu ia merendahkan dirimu.
sahabat pemboros dan suka hiburan: ia menjadi kawanmu jika engkau suka pesta , suka berkeliaran dan ‘melepak’ pada waktu yang tidak sepatutnya, suka ke tempat-tempat hiburan dan pertunjukan.
Hati-hatilah memilih kawan, kerana kawan boleh menjadi cermin peribadi seseorang. Apa pun berkawanlah kerana Allah untuk mencari redha-NYA.




Macam-2 la cerita aku!



Aku tak suka  meninggi diri but aku suka merendah diri  ada suatu hari tu cikgu aku ni suh aku tulis pasal
apa keb=hebatan aku if aku x tulis kena marah...
rasa nak nangis time2 aku terpaksa rasakan diri aku ni mcm meninggikan diri sungguh sedih!
btw takpela benda tu dah pun berlalu...
 Ni ika nak ucap thnks sangat-2 kat korunk! yg baca blog ika n then like syg korunk la!
terpanjat ika taw! ika post kat group yg ika masuk pasal blog ika just tgk blog tu cm x aktif pon..
saja je nk tgk aktif ke tk mula-2 tgk x aktif  sbb rmi x like post ika one day ika bukak blog ika...
ika  menjerit Ya allah!  sebab tengok  bru smlm 3 orang jer yg like hari ni 281 like!
sumpah! terpanjat... thnks very much likers!
yang pling ika sedyh kawan ika capital d mintk maaf kat ika ... 
dia kata dia janji akan berubah bagi ika dia sama jerk cm dulu....
ika cakap lain dia pk lain sedih sangat... ika cum kata meyh la singgah jap kat blog ika...  
pstu dia kata nk tunjuk belagak la tuh! nak batak HOT ! rasa mcm da tak nk tegur dia da walaupun ika da memaafi ,...  tapi hati ika jerk belum memaafi dia  msih terluka sedikit!dulu ika rapat dengan dia memang betul apa yg kawan ika cakap yang dia ni  memilih kawan...
lepas jer  ika tak duduk dengan dia 1 minggu ni sebb ika duk ngn mas sbb ada peperiksaan percubaan pmr 
kat kelas ika terus jerk pindah ika saja duk ngn mas sebab nk tgk riaksi dia..
bila dah dapat kawan yg lebih pndi dri ika terus ika da anggap  dia macam kawan biasa jerk!
dia kawan ika bersebab buat apa tak guna jugk kan?

apa-2 pun ika happy hari ni tetibe  jerk cikgu ika panggil ika dengn perktaan ika selalu ..
tuh nama manja  ika ! heww!! so sweet ur teacher sayang-3 sngd kat teacher nak peluk teacher la.. bila jumpa kalau ada jodoh hek-2...  teacher macm thu2 ika tgh sedih :')

theme raya tahun ni warna unggu haiyak!!!  x  sabar nak pakai!
btw tak sabarnya ! k la kalau capital D baca sori sangad aku hanya mampu meluahkan perasaan di sini! btw aku masih angap kau kawan aku sayang!
kalau mas baca aku aku cakp tapi ianya benar bukan!
kalau cikgu baca aku cakap saya x sebut nama dia  mknanya saya x memburukkan2 dia :-) n nak sngd peluk teacher ketad-2 untk kali terakhir! most love n kiss  for u!! muah! keh-2 :*teacher rindu u more la!!!  (menggedik)