Wednesday, October 26

Assalam guysss spm just around the corner haih lama x lyn blog dh berhabuk dah fuhhhhh fuhhhh...  Semakin nak spm semakin bnyk dugaan yg allah berikan😔 tapi walau hati ni ego insyallah akan lembut akhirnya,diri ini bkn pendendam ...allah duga aku masa raya haji dpt bad news  yg ckg yg grng  iaitu my chemistry teacher .... Msuk wad  ...bila tu tergerak hati nak melawat punya la sedih waktu tu rasa nak je tinggal dgn cikgu😢nampk tak even kau tak suka tp bila dh jdi cm ni air mata jd bukti kau syg dia sbnrnya😌😌😌 then berbulan ckg tak dtg kau niat hnya nk tolong ckg sbb kesian dgn keadaan dia allah uji dgn kawan pulaa asyik kena bahan jee..  Tapi kau wat x thu je...then allah uji dgn kwn yg kau rapat n now kau jd regang 😫  betul lahhh  ckg kata "sabar k , ade ujian lg berat lps nii.. " kau thu apa aku rasa bila ingt ayat tu menitis airmata  mse  tu .. Act hritu melawat ckg lg n be like duduk mcm mlu la nk bual sbb teringt markah kau so diam je😔😔masa ckg nk bg kertas percubaan aku tk kuat sbnrnya mase tu nk nngis sbb tu pergi cermin acah2 betulkn tudung then mse blik ckg cuma ckp"ziqah,sikit je lagi" n aku rse mcm. 'Ya allah sikit kebenda bnyk lag kot😔😔😔' sorry ckg ...

Saturday, April 2

Mummy ili-part1-

Yah,seronok mengenali teacher ili dia lain sangat dari cikgu2 lain dgn sporting dia,baik dia,penyayang dia,cantik dia 😉 semua dia , paling suka cita2 dia mse lampau dulu n kenapa dia jdi ckg 😉 same mcm aku pk ttg diri aku 😊 mse dpn dia yg gila kucing 😊 haish ... mmg dia sporting gila ,sblum2 ni ade la juga buat group whatsapp dgn cikgu2 tp memasing left bagi kitaorg buat benda tu for eratkan hubungan dgn cikgu agar ade nya rasa ikatan ksih syg tu 😊 hahahha ,ade juga merancang nak buat mcm  kitaorg buat dulu tapi teacher jenis tak kesah lantak laa😉 rasa rugi x knl teacher dlm2 mse fom2hehe... kitaorg pernah la  juga ajak ckg2 jd mak angkat kitaorg kikiki😂 tp kena reject bukn sbb jht ke apa tp myb xbiasa tp teacher ili ni😍 dia tak kesah dia  buat je apa yg kitaorg nk bgi dia benda tu x slh sngt huishh..  thats why one day la dia hntr kitaorg p naik bas  dia yg gila selfie nk amik gmbr kitaorg😂 hahaha , terkejut la juga ..  bagi duit poket..   aku ni la duk buat group ws klu papehal senngkn .. mlm tu dh penat semua mlm tu aku xde idea aku jd kn la tjuk anak2 teacher ili Trus dia ckp  hahaha i dah ade 4 express daughters😂 sejk tu la jd anak angkat dia huhu 😍our last year at school got a teacher ili as adopted mother ever😍  the prettiest  mother😊

Thursday, March 3

Mungkin allah nak bagi aku kesempatan terakhir sbb aku selalu doa yg akan jumpa ckg blik😊 n waktu aku tertinggal brg kat situ lah ckg duk bork dgn dak2lain  sbb ckg ada ckp smlm dia dtg tp x ckp kol wapa aku nk nngis sbb allah makbulkan permintaan aku pluss dtg2 je ckg peluk thu perasaan tu nk nngis tp jgn laaa.. dlm hati dh nk naik blik atas slm then peluk ckg n ckp " ckg jgn lupe sy"  ckg be like "ye tk lupa ! Jgn sedih2"  lps tu selfie semua dh hbis cpt2msuk dlm xthn nk nngis duh 😭 aku nngis puas2 ,smpi skrg bila ada kat bus stop je teringt peritiwa tu even pndng pun weyh aku  tak thu la she is the best tc yg aku syg  gila2 pindah n akan susah nk jumpa, ckg yg kedua kesygn yg p jauh  😥 blik je terserempak ckg murni be like"ckg sy nk slm :)"  lps slm be like"td vkg fatihah dtg ye??😊" "aah ,kau smpt jumpa dia x?" " sempat aje hehehe😝" " kau mmg semua kau sempt 😛"  "mestilah 😜😜😜!" From this i saw my teacher smile 😊 yg tersngt ikhlas susah nk tgk  ... aku langsung tak fhm erti dia punya senyuman tu❤ thnk u for everything ckg u be my shine,stars and everything in my life i never forgot u ...
Cikgu Siti Fatihah Yuhani😍

Sunday, February 28

Farewell

Hem ,harini nth tak tahu nk ckp pe la weh tp aku mmg sedih gila bila dgr ckg pindah nth laa sbb  dia diantara ckg yg aku rapat 😥selalu bg semngt selalu sngt selalu sngt citer kisah dia ,selalu sngt weyh mcm2kenangan manis dgn dia dlm kelas kdg2uh menggila dia pun lyn je la murid dia ckg thnks jd kekuatan saya  thnks bnyk sy xdpt nk ckp apa yg ada pde diri ckg sbb terlalu istimewa, tp stu je lah u always be yourself ...😔 i love cikgu jgn lupa kami 😔😔

Saturday, January 16

Teringat kisah 3tahun lalu

Sekejap masa berlalu😊 macam tak percaya aku dah form5 sekarang, masa form1 rajin update pasal diri sendiri  sekrg pemalas dh nnti lps spm aku aktif balik, memandangkan aku bosan harini,tadi aku mimpi ustazah ,akk n mak masuk bilik aku duk bincng pasal apa nth, tp macam musykil laa juga kenapa ustazah ada hahah😂mcm tak logik .. tu yg buat aku teringin nk cerita macam mana aku kenal ustazah😝 k ustazah aku ni dia seorg yg pendiam,ngada2,comel le, nampak muda even pdhl dh 😂 ,suka merajuk,suka cri gduh sometimes ,suka buli students sometimes, suka senyum,suka perli students ,suka bila students ke ex student  salam dia ke tegur2 dia, suka hijauu😂tak boleh nampak hijau,hantu coklat😂, suka buat lwk 😂 n pling penting dia baik n memahami solusi  dkt students n dia tengah cari jodoh sekrg😂huish huish ,ingt lagi punya berbunga2hti ni bila dpt tahu kls agama dah tak gabung2 at that time ustazah fauziah laa yg ajar aku rasa masa tu dia bru msuk situ lastly hari jumaat dia last ajar kitaorg kelas kali kedua dia bgithu kena gbung sbb guru agama x cukup  ... punya sedih huuuu😭 mls nk gbung komfem kelas bising gilaa stress ...  nsib laaa dh nk akhir tahun masa tu tp that time aku ni pendiam nth ustazah ingt tak pendiam gila ,alang2 mse fom3  tu tc leong dia mmg  attack aku je nk jd semua aku pun huishh x pernah2 ,aku ni dh le pendiam nk jdi ketua😂  sbb kan jdi ketua tingkatan laa bnyk ckp ,bnyk cerita n  mse tu dpt pulak semua ckg sporting2 mmg best gile😭 aku xleh lupa n xdsngka kan aku duk pelik je siapa yg fau ni😂 mklum mse thun lps aku xpernah tahu nma ustazah 😂 pstu tetibe muncul ustazah fauziah 😂 hri2 p surau sbb kls xde elektrik nk dkt wapa bulan sengsara kitaorg😭   kdg2 tu mse ustazah sebelum n selepas rehat hahaha ... kwn2 aku yg lain makan lembab aku jln2 stu surau ternmpk ustazah msuk ahhh tgur dia  pling jht ustazah x bgi aku duduk😂 ingt lagi bnyk lagi aku ingt lpstu akhir thun buat group  bdk perempuan je😂 tp yg terhsil tu aku diana  intan nizah dilah ain  yg stay dgn ustazah  tp act intan dh bla sbb dia dh ade group baru katanya kitaorg redha je ... lps msuk fom4 ustazah ajar kls 4tk so kenal dgn balqis so balqis ni sentiasa thu event kitaorg kat sek 😂 jf kitaorg pon invite dia join mcm tu gk dk ati  yeahhh dri group jdi 6org lps intan kuar terus jdi 8 punya berbunga2 hti ni rse tak sia2 betul hmm lpstu  dlm wapa bulan tu aku ngn diana rapat dgn yasmin  ,lpstu setiap g mne ada event ke yasmin ni tahu so dia pun nk join 😍😍 so  jd la 9org dlm group tu wuishh tak sngkaaa 😭 korg sorri sngt tahun lps tak berapa meriah gila aku ingt lps spm aku nk wat sesuatu  ustazah wjib ade😭  wuishh group pun mesti dh wujud balik time tu  n ustazah mesti ada ...   risau psl ustazah kalau aku xde nnty students mana nk tolong dia  huih😥 tkpr laaa aku thu mesti ada 😄