Friday, May 30


 assalammualaikum ya ukhti, dah lama ziqah tak update blog ,agak bz dengan peperiksaan doakan ziqah ye semua,hari ni  nak cerita pasal insan ,perasan tak kadangg2 bila dlm kesusahan allah hadirkan seorang insan salah satu dri nya ialah insan yg akan bawa kita ke jalan kebaikan, macam tu lah juga ziqah, bila ziqah jumpa insan ni dia banyak beri ziqah  erti tentang agama ziqah terima kasih sangat dekat dia tapi ziqah bukan ikut cakap dia pun  tapi ziqah menyesal tak dengar apa yg dia ckp allah duga ziqah dgn pelbagai cabaran  tu baru sikit masa tu lah ziqah cuba ubah perlahan-perlahan  insyallah akan berjaya :)sebab tu ziqah nk ukhti semua hargai insan yg dtg dekat ukhti sejahat dan sebaik mana pon dorang ,dorang pernah membuat kita senyum bila dorang nasihat kita dengar sebab dulu kita juga ckp sebagai teman harus tegur kesilapan seorang kawan jangan biarkan je ,jgan pulak dia tegur sentap le marah le n etc ...apa guna kawan kalau x tegur kesilapan kawan dia kan,kan?jadi terima je la teguran tu baik buruk pon ...tpi tegur pon ade la cara diajgn macam nk cari gaduh pulak keyh ;)kat sini ziqah mengaku la kat sekolah ,sekolah ziqah campur perempuanlaki kadang2  gaduh laki perempuan ,sentuh2 ,amik gambar  bila sentuh2 ziqah malas nk tegur komfem dorang jawap  "tahu laaa" "hemm aku tk buat lagi" macam2 last 2 sama je tpi sekarang klau nampak "lantak mu lah! aku ckp bukan dengar pun masuk telinga kanan keluar telinga kiri" serius kat sekolah seorang x berani nk sentuh ziqah walau sedikit pon lelaki laa ... tpi kalau x sengaja uh boleh la terima klu sengaja tu mmg mengamuk laa ... kau pk aku ni perempuan murahan ke huh? ok aku terpegun nk jga aurat semua ni sebab nak jadi mcm apa yg ustazah cerita pasal bidadari firdausi nnty search la sapa yg tak tahu k ,aku nk korang x nk ke  contohi dorg ,serius jadi wanita solehah ni best ,tak caya cuba rapat dgn kawan korang yg kuat agama mesti ada timbul perasaan tertanya bestnya jadi dia n etc try lah kalau x caya so jga aurat dan jaga la batas2 anatara lelaki dan perempuan ziqah mampu berpesan je :)uhibbuki :)

1 comment:

twinscraftlife said...

안녕하세요? Twinscraftlife is here~~ pls visit our blog! We sell cool handmade products^^ 꼭 오세요~~~ twinscraftlife.blogspot.com